ПЕТТЕ НАЙ-ГОЛЕМИ ПОЛЗИ ОТ УПОТРЕБАТА НА ДЕСТИЛИРАНА ВОДА

За мъдрият човек най-добрата напитка е водата. (Хенри Торо)

Ако в процеса на бутилиране водата не се стерилизира, в нея остават бактерии, които могат да се размножават в бутилките, стоящи на рафта в супермаркета или във вашия шкаф в течение на месеци. За съжаление, не винаги може да се определи, колко дълго са престояли те, защото на етикета не винаги е указан срока на годност.

Най-популярните филтри за пречистване на вода премахват мириса, неприятния вкус, някои избистрят, но не отстраняват бактериите. Известно време след началото на експлоатацията подобни филтри са способни даже да повишат активността на бактерии във водата, преминаваща през тях.Не съдържаща никакви химически съединения и минерали, дестилираната вода се явява най-чистата от всички възможни. Даже дъждовната вода не е толкова чиста, тъй като преминавайки през атмосферата дъждовните капки поемат в себе си замърсяващи вещества.  Днес, когато около нас всичко е замърсено и отровено, най-чистата течност на земята трябва да се счита дестилираната вода. Никакви минерали, органични или неорганични вещества няма в нея. Тя се състои само от два елемента: кислород и водород. Дестилираната вода е вода, която е пречистена от всички примеси чрез процеса на парна дестилация.   Това именно е дестилацията-  начин за разделяне на смес от течности на съставящите я части чрез частично изпарение и кондензация на образуваните пари. Парите се втечняват при охлаждането им. Така получената течност се нарича дестилат. А ето и ползите:

1.Нейната електропроводимост е близка до нула.                                                                                                                                  

2.Има неутрална киселинност, т.е pH = около 7.                                                                                                        

3.Дестилираната вода е високоенергийна. Парната дестилация снабдява с енергия водата. Ето защо тя толкова добре катализира енергийните реакции в човешкия организъм. Tя помага да се разтварят  токсините, които се натрупват в човешкия организъм.

4. Дестилираната вода се характеризира с ниско съдържание на минерали.Преминавайки  през бъбреците, тя не отлага там неорганични остатъци. Именно тази течност е най-полезна за обезпечаване нормалното функциониране на жизнено важните “филтри” на нашето тяло – бъбреците.                                           

5. Не съдържа бактерии.

Тази вода е толкова чиста, че лекарите в целия свят ни предписват лекарства, които се произвеждат на основата на дестилираната вода. Съществува стар мит в средите на привържениците на здравословното хранене с природни храни, че употребата на дестилирана вода в течение на дълги периоди от време може да доведе до загуба на калций в организма, желязо и други органически минерали. Обаче научни данни в полза на тази теория няма. И все пак преди да започнете профилактика или лечение с дестилирана вода , консултирайте се с Вашия лекуващ лекар.