Соларна система за лично потребление 5 kW

14280.00 лв с ДДС. 18950.00 лв с ДДС. Спестявате 4670 лв с ДДС.

Този продукт не е в наличност. Моля изберете друг от каталога.

Офертата е примерна, цените в момента са по добри.

Сържете се с нас за индивидуална оферта!

 

Соларната фотоволтаична система за ток ползва светлината, като я преобразува в електрически ток. Работи всеки ден без прекъсване много години. Фотоволтаичната система може да работи и без слънце (само със светлина), но през слънчево и хладно време произвежда повече. Годишният добив е средно около 7500 KWh.

Соларната система се състои от 19 броя фотоволтаични панели с мощност 260 Wp всеки. Общата мощност на системата е 4940 Wp.

Инверторът, който преобразува тока от соларните панели в  220 V, 50 Hz, АС, с нула, земя и защити, е с мощност 5000 W. 

Има още конструкция, крепежни елементи, събирателни кутии, и кабели. Необходима площ около 35 кв.метра. Може да се постави на покрив, козирка, навес или на земята. Всички изделия са с европейски сертификати за безопасност и качество.

Липсват акумулатори.

Монтира се от правоспособен електротехник, като се спазват всички условия за безопасна работа съгласно закона.

Първо се ползва тока от панелите и само колкото не  достига се добавя от мрежата. Вечер се ползва по-евтиния ток от мрежата. Настройват се перални, миялни и други консуматори за през деня.

Слънчевата система се свързва към главното табло след електромера. Не се налага допълнителна инсталация или ръчно превключване на соларната система към главното разпределително табло. Не са нужни никакви разрешителни, тъй като се ползва за собствена нужда и е след електромера.

Има устройство, което регулира производството на ток от инвертора, според консумацията и не позволява да се връща ток в мрежата. Съществува вариант да се наблюдава и от разстояние.

Фотоволтаичната система е подходяща за жилищни сгради и промишлени предприятия. С такъв тип правилно оразмерена соларна система, човек може да намали сметките си за ток средно 50-70 % на месец. Сам си произвеждаш тока следващите 25-30 и повече години. Мощността на системата намалява производството си само с 1% на година. След 30-та година ще работи с 70% от мощността си. Изплащането на системата става за около 6-10 години според консумацията и сегашните цени на тока. През последните 10 години почти всяка година се повишава цената на тока и тогава срокът се намалява. Инвестираш веднъж-ползваш 25-30 и повече години!

В соларната система липсва електронен електромер и такси!

Офертата включва следните елементи:

  • Фотоволтаичен панел 260 Wp x  19 бр = 4940 Wp
  • Мрежов Инвертор 5000 W
  • Устройство за мониторинг и невръщане в мрежата
  • Разклонители и накрайници за Соларен кабел
  • Конструкция за соларни панели + к-т крепеж модули
  • Събирателни кутии
  • Заземителна инсталация 
  • Неактивна мълниезащита
  • Ел. табло с предпазители
  • Монтаж, настройка и пуск на системата

Елементи, които не са включени в офертата:

  • транспорт на работници и материали до обекта
  • Соларен и силов кабел / трябва да се измерят индивидуално за всеки клиент/

Необходима площ - 35-40 м2 южно изложение, без засенчване.