Изграждане на фотоволтаични централи за производство на ток

Едно от най‐добрите решения на проблемите, касаещи сигурността на енергийните доставки, развитието на икономиката и опазването на околната среда са възобновяемите енергийни източници (ВЕИ), в комбинация с рационалното използване на енергията. Тяхното въздействие върху икономиката и екологията е огромно – допринасят за осигуряване на нови енергийни източници, както и за намаляване на вредното влияние върху околната среда, което предизвикват традиционните горива.

Слънцето е най-природосъобразният възобновяем енергиен източник. Сравнително големия брой слънчеви часове (около 2300 часа) годишно е изключително подходящо и целесъобразно за използването на слънчевата енергия у нас и изграждането на соларни системи.

Слънчевите панели за ток могат да се разполагат почти навсякъде - по фасади и покриви на сгради, в дворове и на открито върху земеделски и горски земи. Предимството на соларните панели (фотоволтаици) пред вятърните генератори е, че последните са забранени нормативно в населени места и непосредствено до тях, а слънчевите панели за ток могат да се инсталират и навсякъде в урбанизираните територии. Освен това за слънчевите системи не винаги се изисква да се следват процедурите на инвестиционен процес за електроцентрали, като в много случаи само разрешение за строеж (монтаж) е достатъчно.

До момента фирма Енергия БГ Бургас ЕООД има изградени над 60 фотоволтаични централи в цяла България, като имаме изградени фотоволтаични системи и в чужбина. Имаме участие в проектиране на соларни централи с обща мощност над 12 MW.

Свържете се с нас сега и ние ще подготвим за Вас напълно необвързваща оферта съобразно Вашите потребности!