Губернаторът на Роуд Айлънд има за цел да увеличи производството на чистата енергия с до 1000%

Губернатор Джина М. Раймондо обяви стратегическа цел днес, за да се увеличи количеството на чиста енергия в щата с 10 пъти до края на 2020 г. През 2016 г. базисната година за тази цел, Роуд Айлънд имаше приблизително 100 MW на чиста енергия. От тогава, Роуд Айлънд се превърна в първия и все още единствения щат с функционираща вятърен парк на разстояние от брега.
"Всяка стъпка, която правим към чисто енергийно бъдеще е стъпка към по-силна, по-устойчива околна среда и икономика. Нашият ангажимент да разширим нашата чиста енергия портфейл ще ви помогне по-ниски енергийни разходи, създаване на работни места и защита на красотата на нашата държава и за бъдещите поколения ", каза губернаторът Раймондо. "Както аванси технологията, достъпна и чиста енергия бъдеще вече не е просто една мечта. Тъй като на инвестициите, които сме направили и с партньорство между държавата, ние ще се увеличи размерът на чиста енергия в Роуд Айлънд от 1000% и ние ще удвоим зелена работна сила икономика. "
Целта ще включва енергия от широка гама от чисти енергийни ресурси, включително на разстояние от брега и на офшорна вятърна и слънчева енергия. Собствениците на жилища, общини, институции и частни търговски и промишлени предприятия могат да допринесат за целта с интелигентни инвестиции в чиста енергия. По време на нея държава на държава адрес, управител Раймондо обяви подобна стратегическа цел да се удвои броят на Роуд Айлъндърс работа в зелени енергийни работни места до 2020 г. През 2015 г. близо 10 000 Роуд Айлъндърс работили в зелената икономика.
От встъпването си в длъжност, управител Раймондо разшири ангажимента на държавата да се почисти енергия: През 2015 г., тя се бори за и подписан законодателство повишаване нето-измерване, което го прави по-лесно за собствениците на жилища и предприятия да инвестират в чиста енергия. Тя работи с ковчежник Magaziner и Общото събрание, за да се разшири и да се променя предназначението агенция за чиста вода финансите да помогне на общините да финансират по-широко портфолио от зелени инфраструктурни проекти. През 2015 г., управител Раймондо подписа "дават пример" изпълнителна заповед, която ангажира държавното управление, за да се намали консумацията на енергия с най-малко 10 на сто от юни 2019 (в сравнение с юни 2014 г.) и за закупуване на 100% от електроенергията на Държавната правителство от възобновяеми източници от 2025 г. Губернаторът обяви целта си в корпорация Quonset развитие, която в момента работи по нов 400,000 квадратни подножието на покрива слънчеви панели и отделна наземна масив на Davisville Road, който ще генерира достатъчно енергия, за да отговорят на пълни енергийни нужди за агенция, която работи Бизнес парка Quonset. След като приключите, енергиен проект на зелено ще произвежда приблизително два милиона киловат часа (kWhrs) на енергия.